Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei, locul doi la Open-ul Bihorului

Centrul Comercial Oradea „Shopping City” a fost zilele trecute gazda celei de-a XV-a ediţii a Campionatului Internaţional de Karate – Open-ul Bihorului şi Turneul Campionilor 2016. Evenimentul a fost organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), la disciplina karate, versiunea open. Competiţia se regăseşte în calendarul Activităţilor Educative Nonformale ale MNECS pe anul 2016.
Participarea a fost numeroasă, fiind prezenţi peste 500 de sportivi de la 61 de cluburi care au reprezentat ţările Ucraina, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Bulgaria şi România. Probele de concurs au fost kata şi kumite individual, dar şi pe echipe.
La evenimentul de la Oradea a participat şi Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei, care a fost reprezentat de o delegaţie alcătuită din nouă sportivi de la Cercul de Karate. Aceştia s-au întrecut la 25 de probe de concurs, obţinând 19 medalii la final, ceea ce le-a dat posibilitatea să se claseze pe locul doi în clasamentul general pe cluburi din cadrul MNECS.
Cei nouă sportivi pregătiţi de profesorul Gheorghe Pop sunt: Maia Pop, Tania Pop, Paula Radu, David Cosma, George Satmari, Rareş Pop, Marius Ilinca şi Raul Maier.
Locul I în clasamentul general al cluburilor ce aparţin de MNECS a fost ocupat de Palatul Copiilor Shogunul din Oradea, iar poziţia a treia i-a revenit Palatului Copiilor din Ilfov.
În clasamentul general al cluburilor ce aparţin de Federaţiile de Karate şi Arte Marţiale, primul loc i-a revenit clubului ucrainean Shotokan Karate-Tay-Sen Chernivtsi, urmat de Clubul Sportiv Sho-Dan Karate Timişoara şi Clubul Sportiv Tiger Club Arad.
Profesorul Gheorghe Pop a ţinut să-şi felicite sportivii pentru prestaţia avută la concursul de la Oradea, urându-le succes în activităţile viitoare.

Leave a Comment